twin tinggalkan aku

sumpah aku rindu kau . kau tinggalkan aku lama beb . kau baru fly hari ni tapi semalam aku dah nangis . aku bayangkan macam mana aku bila kau takde . aku nak jalan dengan siapa dekat sekolah ? macam mana nak ukur panjang sekolah ? aku nak nangis dekat siapa kalau aku ada masalah dengan pakwe aku ? aku nak share dengan siapa cerita gembira aku ? aku nak duduk dengan siapa dalam kelas ? aku sunyi kalau kau takde . kau kakak aku , kau la twin aku dan kau la best friend forever aku . tak kira la aku rapat dengan siapa pun tapi kau tetap yang teratas dalam hati aku . bila kau naik kereta nak balik semalam , air mata aku dah berjurai tau tak . aku tak nak kau tinggalkan aku .

aku tau ramai yang cemburu kita rapat . pakwe aku sendiri cemburu . semalam aku ngadu dekat dia , nangis-nangis sebab kau nak pergi . tapi dia pulak yang sedih sebab takde yang ambil tau pasal dia . lagi la aku nangis . cincin kau ni , aku nak pakai . aku tak nak bagi pakwe kau sebab nanti aku yang rindu kau sangat-sangat . kau selalu tinggal aku nina . kau pergi pahang , kau cuti sakit ke ape . aku sunyi tapi aku tak pernah rasa sunyi macam ni sebab kali ni kau pergi jauh sangat dari aku . sekurang-kurangnya , kau pergi pahang ataupun kau cuti sakit , kau call aku lagi . ni tak boleh langsung sebab out of coverage kan .

*lap air mata yang dah penuh satu baldi ni*

kau cakap aku selalu tinggalkan kau . tak beb . aku tak tinggalkan kau . aku cuma pergi latihan dan stadium untuk merentas desa awal tahun hari tu . 2 hari je . lepas tu latihan bola baling dan pergi lawan bola baling pun dekat batu pahat je . yang lawan tu 3 hari tapi mase cuti . kau tak rasa sangat . aku pergi stadium lagi dalam 4 hari kat kluang je . yang pergi road run tu pun kau ada kat situ so tak kira aku tinggalkan kau . ni kau pergi korea beb . berape ribu kilometer dari malaysia . tak contact langsung . 

aku nak kau jage diri kat sana , selalu la wall aku kalau kau free , sebab aku rindu kau sangat-sangat . selalu jadi kawan aku sampai bila-bila sebab aku tak boleh hidup kalau kau takde . selalu jadi twin aku dan akak aku . janji dengan aku tau .










aku rindu kau .

terima kasih baca. suka? like je :)

2 comments:

Mrs. Niena said...

aku pon nga lap air mata nie, kat cni mmg xley cntact kao sbb soket kt cni x sme. so aku nak charge laptop mmg x bole nseb baek ade jmpe extension so aku da bole snyum smpai telinga da nie :) aku ingt nk update tiap2 ari tpi bile jd cm2 aku mmpu trmnung je ingt kt kowng

Mrs. Niena said...

i'm begging you. please don't crying anymore. insya'allah nnt aku balik. doakan aku slamat ok ? seriously, aku bace entry nie da meleleh air mata aku. aku tak bleh dok cni, mknan x sdap, sayur semata-mata. sejuk sangat2, aku rela berpanas kat t6, berkepit 24 jam ngn kao drpd sjuk2 kt cni. berkepit ngn jaket tebal ! OMG, i really miss you like hell !