cerita

assalamualaikum,
okey, masa hari sabtu hari tu, sekolah aku ada buat program 5 in 1. okey, thats mean ada 5 program dalam satu hari.


  • hari koko
  • sukan tahunan
  • aku janji KRK
  • hari terbuka
  • hari koperasi
pagi tu sibuk dengan aku janji KRK. sebab aku janji tu la, aku tak boleh masuk futsal. ish, jahat kan? siap tulis besar-besar dekat phamplet, KECUALI PELAJAR KRK. geram sangat-sangat. jadi, pagi tu datang sekolah dengan motor, merempit awal pagi, hirup udara segar. haha :D . start aku janji tu pukul 8.30 dan habis pukul 9.00 pagi. seronok gila kau! lepas tu, hari terbuka pulak. mak aku awal-awal dah amek. jumpa je cikgu kelas aku, meja dalam bilik guru dekat je. then balik dengan amani, pukul 10 datang balik. pergi pasar tani nak pam belon guna gas helium sebab nak belon tu naik. #actually dah pam semalamnya tapi bangun pagi sabtu tu dah tak naik dah. melepek je kat lantai. on the way pergi sekolah, kami, NIENA dengan AMANI pacak tiga naik motor dengan aku. terjumpa bangkai tupai. uwekk! sampai sekolah, amani terus muntah. kesian dia. jalan-jalan tengok fashion show, dengan game futsal, # nak tengok futsal sebab pakwe aku main. hee . pukul 1 aku balik rumah. pukul 2 petang datang balik sebab nak sukan. 

DUPDAP DUPDAP jantung aku masa nak lari 100 meter. alhamdulillah, dapat nombor 3. lepas tu, acara 4x400 meter. aku nak suruh pelari pertama jatuh, sebab nanti disqualified. dapat lari laju sikit masa 4x100 meter. tapi kiteorang teruskan jugak lari, aku dah potong CORONA (kuning) lepas tu khadijah potong CYBER (merah). dapat nombor 2. 4x100 meter pulak, aku pelari keempat. dapat nombor 2 jugak. 

perbarisan CYCLONE (hijau) nombor 2. khemah pun CYCLONE nombor 2. keseluruhan, CYCLONE juara setelah 3 tahun jadi naik johan. dengan bangganya, AKU RUMAH CYCLONE! :D



muka serabai lepas lari, :)






ini pakwe saya. saya sayang dia <3

habis dah cerita aku. nak tengok gambar, tengok dekat facebook ye? bye!

terima kasih baca. suka? like je :)

2 comments:

MyMy said...

nak belonnn tu please heheh

JIE [JW] said...

ASALAMUALIKUM. SALAM KENAL JUGA PERSAHABATAN, NICE TO KNOW U SISTA, VISIT AND FOLLOW MY BLOG YEA :). http://jhadiwijaya-jhadiwijayablogspotcom.blogspot.com/