segmen 6 perkara tentang saya :)



lame FY tak join segmen. busy then masalah hati.

1. KASAR
sebenarnye memang dari kecik perangai dah macam ni. mase duduk dengan atok dulu, kawan dengan anak jiran sebelah rumah, adik beradik dia masa tu semua laki. mama pun dah risau perangai macam jantan. dengan perangai, cakap dengan orang semua kasar. nak buat macam mana, dah nasib -,-

2. MINAT SENI
dalam family FY sorang pun tak minat seni. FY je. ganjil bukan? masa PSV je bukan main lagi happy dia. bila masa BM, mengantuk. padahal cikgu yang same. bila marah, sedih ape semua mesti nak melukis. release tensyen :)

3. KUAT MERAJUK
FY ni kuat merajuk. kalau merajuk dengan pakwe, mati kutu dibuatnye. pandai-pandai la pujuk. kalau merajuk dengan kawan, tak teruk sangat. malu lah nak merajuk lame-lame. lagipun, perangai dah la kasar, gedik pulak nak merajuk. ye dak?

4. TAK RETI PUJUK
FY kuat merajuk tapi tak reti nak pujuk orang. kalau orang merajuk, mesti serba salah kan? tapi FY buat bodoh je. FY terus tak layan, dah okey nanti pandai lah cari kita balik kan? kejam tak? kejam kan, tau dah -,-

5. SUKA BENDA COMEL
example teddy bear, bagi je. mesti FY senyum sampai ke telinga. senang je kan? berlambak dah teddy bear kat rumah ni sebab nak pujuk FY. tiap-tiap malam FY peluk, gilir-gilir. 

6. SUKA BENDA MANIS
ex FY dulu suka bagi FY coklat, tak pun ais krim. macam budak kecik? ahaha, do i care? but alhamdulillah FY tak gemuk, ada hikmah FY aktif sukan. hee :)

that's all for today, class dismiss. #mencarut, abaikan --'



terima kasih baca. suka? like je :)

9 comments:

Yana Aina said...

kuat merajuk sama lh ... hehhh

kinara kinatara said...

thanks sebab sudi join:)


hahaha..kina p0m kasar orangya...sampai orang cakap yang kina nyh cam laki-laki..oh tidak...:)

wah kina pom minat melukis xp tidak mewarna..huhu:)

Ayuni Yusop said...

Yuni memang suka sangat dengan benda-benda yang cute. Tapi Yuni tak suka makan benda manis. Kalau sekali-sekala tu bolehlah.

FY (owner) said...

kak yana: bestkan buat orang merajuk :)
kak ara: same lah, dulu ade pempuan mintak no sebab rambut pendek cam laki, hehe :D
yuni: same kan? ce try makan coklat, ketagih punyee , hee

Aimi Syahirah said...

Hi dear! Wah best entri ni! ^^ Jom singgah saya pula.. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/me-as-gypsy-girl-in-urban-street.html

ELFarahin said...

Assalamualaikum. Morning. Follow here :)

Cik Que said...

dtg dri segmen sama...selamat berkenalan...^_^

QasehnyaRania said...

cik lobak singgah dari segmen yg sama salam kenal..
new follower ;D

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/segme-2-6-perkara-tentang-saya-ii.html

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

dr segmen yg same=)

akak pun minat seni halus,,tp seklai ambik kos seni bina daaa,,hahah dah lari jauh sgt,,nak taknak kena tadah=p